'Caminante' acrylique sur toile 80 x 80 cm

'Chanson d'amour à la terre' acrylique sur toile 80 x 80 cm

Deze kunstwerken zijn poëtische overdenkingen over het thema van de natuur, door middel van vormen en kleur. Met deze werken probeer ik een verlangen naar vrede en harmonie tussen ons en de wereld waarin we leven over te brengen op degenen die ernaar kijken. Het is een lange zoektocht naar innerlijk evenwicht, om de noodzakelijke bruggen te slaan om andere mensen te bereiken en tegelijkertijd het pad van liefde en respect voor onze omgeving te vinden waarvan we afhankelijk zijn om een volwaardig leven te bereiken. Het bereiken van innerlijke vrede is de eerste stap om deel te nemen aan de universele zoektocht van de mensheid naar vrede.
Ik beschouw mijn artistieke werk als het instrument waarmee ik me in deze richting kan bewegen.

"Geleid door het verlangen naar vormen en kleuren, wend ik me tot de wereld van muziek, poëzie, dans, video, theater... Elke creatie is voor mij het resultaat van een onvermijdelijk heen-en-weer tussen kunst en leven".
Uruguayaan geboren in Montevideo, leerling van José Gurvich van 1959-1962, mededirecteur van Taller de Montevideo van 1963-1977, mededirecteur van Taller Amsterdam van 1977-2004. Vanaf 2005 heeft hij zijn atelier en expositieruimtes geïnstalleerd in Nouvelle Aquitaine, Frankrijk.
Met Taller was zijn werk te zien op de Biennale de Paris, Centre Georges Pompidou, Biënnale van Venetië, Institute of Contemporary Art London, Museum of Contemporary Art Chicago, Het Stedelijk Museum Amsterdam, bilaterale artistieke uitwisselingen Amsterdam-Berlijn, Festival d'Automne Paris, Het Holland Festival, Lille Festival, Sigma Bordeaux Festival.


Meer informatie over zijn artistieke activiteiten: https://www.armandobergallo.com