Het werk dat ik gemaakt heb voor Âmeluna is een hoopvol werk, verschillende mannekes zijn verbonden door een metalen draad die verbondenheid weergeven.

Daisy Bosmans (°1948) volgde de opleiding publiciteitstekenen aan het SISA in Antwerpen en binnenhuisarchitectuur en keramiek aan de ABK in Mol. Van 1980 tot 1986 woonde ze met haar gezin in Zuid-Afrika. Het was daar dat ze voluit voor keramiek koos en haar eigen stijl ontwikkelde. Als lid van “Artists under the Sun” nam ze, met groot succes, deel aan verscheidende exposities. Terug in België zat Afrika nog diep in haar werk tot ze in 1987 in galerie Minotaurus in Brugge impulsief het “prototype” van een Bomannetje tussen haar andere werken plaatste. Dit gaf een vlucht aan haar carrière en de Bomannetjes veroverden de wereld.


Haar werk wordt internationaal tentoongesteld en verspreid. In London was Daisy vijf jaar verbonden met galerie Halcyon, dit bracht haar over gans Engeland en verder naar Strasbourg, Avignon tot in Singapore. Opdrachten komen nu van alle continenten.
In 2015 overschouwt de ‘Antwerpse Fluisteraar’ samen met vijf mans-grote klimmende Boman-figuren het Eilandje.
In Singapore kregen in 2019 13 levensgrote beelden een plaats in de imposante bedrijfstoren van PSA, één van de grootste havengroepen ter wereld.
In 2022 nog eens 15 grote beelden in de PSA Tuas extensions en 6 grote Boman-figuren in twee metrostations in centrum Singapore.