Het werk dat geveild wordt, maakte zij speciaal voor Âmeluna.
Voor haarzelf is het schilderij een uitbeelding en verwerking van een persoonlijke strijd.
Het is een uitdrukking van pijn, strijd en hoop in de opkomende maan.
Ieder mens kan plots door een toevalligheid in een situatie komen, die uitzichtloos lijkt, ontdaan van alle geluk. Maar er is altijd licht aan de horizon.

In het schilderij maakt zij gebruik van eeuwenoude mythologische symbolen. Het verhaal achter het schilderij is het gevleugeld paard Pegasus en de vogel Prometheus die opstijgen uit een storm van emoties en radeloosheid, en zich verheffen naar een gevoel van sereniteit en rust. Zij rijken naar het oog van Fatima vergezeld van de opkomende, stralende maan.

Mia Bruyninckx is van opleiding grafica. Zij studeerde aan het Sint Lucasinstituut te Brussel, en is steeds kreatief bezig geweest.
In haar werk kan je vinden wat haar blij en gelukkig maakt: zij maakte talloze koperetsen, aquarellen en schilderijen en vindt haar inspiratie voornamelijk in de prachtige natuur. Haar werk wordt zeer gewaardeerd en kan je vinden in galeries in binnen- en buitenland: België, Spanje, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk enz. In opdracht maakt zij gevoelige, portretten die de persoonlijkheid van de opdrachtgever rakend treft.