Âmeluna

Onze gezondheidszorg is van hoog niveau, goed toegankelijk, modern en zeer technologisch. Een opname in het ziekenhuis raakt ons echter diep in ons mens-zijn. Aan de deur van het ziekenhuis geven we onze controle en zelfredzaamheid uit handen. In samenwerking met het H. Hartziekenhuis van Mol wil Âmeluna dit anders (gaan) doen. In de Pastorie, een huis tegenover het ziekenhuis, start Âmeluna met het sociaal innoverend project van patiënt- en familiegerichte zorg. 

Eerste fase

In een eerste fase openden we een inloophuis, een open huis waarin doelgroep-specifiek wordt ingegaan op de wensen en noden van mensen met een chronische ziekte en hun omgeving. Een plaats voor psychosociale ondersteuning door getrainde medewerkers, waar tijd en ruimte is om te luisteren en te praten. Waar iedereen even mag loslaten en zichzelf mag zijn.

Tweede fase

Maar dit project wil véél meer zijn dan een broodnodig inloophuis. We willen patiënt- en familiegerichte zorg uitdragen in de hele wereld van zorgverleners en patiënten met hun families. Onze ®evolutie in de aanpak van zorg, vanuit wederzijdse samenwerking tussen alle betrokkenen, heeft een aangepaste ruimte nodig om grotere groepen te kunnen ontvangen, om ze te horen en om opleidingen te kunnen geven. Een plaats voor lotgenoten, patiëntenverenigingen, familie, eerste- en tweedelijns zorgverleners, kortom voor álle zorginitiatieven uit de regio. Een auditorium waar patiënten en zorgverleners kunnen samenkomen om te werken, elkaar te helpen en sterker te worden door van elkaar te leren.

Animatiefilm

Flyer Ameluna
PDF – 585,0 KB 561 downloads